Грешната табела за село Глушник е махната, изработва се нова
Грешната табела за село Глушник е махната, изработва се нова / netinfo
Сгрешената табела на латиница, указваща разстоянието до село Глушник, вече е премахната и на нейно място скоро ще бъде поставена нова, изписана според правилата за транслитерация. съобщиха от Областно пътно управление – Сливен.

Снимката с грешния надпис беше изпратена до Министерството на държавната администрация и административната реформа в края на юни по повод инициативата за създаване на каталог на грешни табели. От нея се вижда, че изписването на името на латиница не само не е съобразено с правилата за транслитерация, но е напълно погрешно. Написано е Glustuik, а правилното е Glushnik. Министерството незабавно информира съотвентите институции за проблема. МДААР получи отговор от Областно пътно управление – Сливен, в което се съобщава, че грешната табела е демонтирана и вече е поръчана изработката на нова, изписана според правилата за транслитерация.

Инициативата на МДААР за създаване на каталог на грешни табели, карти и др. надписи на латиница започна в края на май във връзка с популяризирането на проекта „Разбираема България” и правилата за транслитерация