Има задържан за пожара, установено е, че в района хора са горили отпадъци
Голям пожар избухна в местността Бармук баир край Сливен.

Огънят се разпространява в гориста местност, като пламъците са съвсем близо до възстановения параклис "Свети Георги" и приближават към 33-метровия кръст на върха на баира.



Пет пожарни автомобила участват в гасенето на пожара, който възникна този следобед близо до къщите в квартал “Комлука” града, съобщиха от Общината. "Две от пожарните коли са разположени близо до къщите, за които към момента опасност няма”.

Задържаха мъж, предизвикал пожар на 150 дка площ край родопско село

Това съобщи комисар Денчо Чомаков - директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", който е на мястото. Той е поискал хеликоптер да се включи в гасенето. 

БТА

Огънят се разрасна нагоре по Бармук баир. Изпратени са екипи на върха на хълма, където се намира големият кръст. В гасенето са включени и два автомобила на горските стопанства, пригодени за гасене на пожари. Има и модул на военните.

С пожара се борят и  всички налични екипи на Държавно горско стопанство-Сливен и общинското предприятие “Земеделие, гори и водни ресурси”. Община Сливен осигури питейна вода за участниците в гасенето на пожара. 

Има задържан
за пожара, съобщиха от полицията. Установено е, че в района хора са горили отпадъци. Огънят е обхванал смесена гора и застрашава да се разрасне.

Екипаж от 24-а авиобаза в Крумово с вертолет Ми-17 и 21 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен се включиха в действията на огнеборците за потушаване на големия пожар, възникнал в местността Св. Георги, северно от град Сливен. Това съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

Вертолетът излетя в 16:06 часа от авиобазата в Крумово, за да облива засегнатия от пожара терен с вода от въздуха. Военнослужещите от Сухопътни войски също помагат на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Те разполагат с четири специализирани машини и една водоноска.

Военнослужещите от Българската армия помагат за гасенето на пожара по молба на областния управител на Сливен и след разрешение на министъра на отбраната.







Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Велина Василева, БТА