Гасим лампите за час на 29 март
Гасим лампите за час на 29 март / live.varna.bg

И тази година община Сливен се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята 2014г.”, като призовава всички да изключат ненужното осветление поне за един час и да си помислят колко е важно природното наследство  и как неговото опазване зависи от всички нас!

Инициативата ще се състои на 29 март, събота от 20.30 ч. до 21.30 ч. По време на този един час хора от цял свят изключват осветлението в домовете си и се притъмняват известни публични сгради като символичен жест и в знак на съпричастност към проблемите, свързани с промените в климата, и готовност да се окаже съдействие при тяхното решаване.

„Часът на Земята” е една от най-мащабните акции на организация „WWF – Световен фонд за дивата природа”. Дейността й е свързана  с опазването на околната среда на планетата. Основната цел на инициативата „Часът на Земята” е да привлече вниманието на хората към различни природозащитни проблеми, като глобалното затопляне, изсичането на горите, употребата на все повече природни ресурси, отколкото човечеството разполага, и да ги стимулира да заемат активна позиция за решаването им.

За първи път Часът на Земята се провежда през 2007 г. в Австралия. В България кампанията се провежда от 2009 г. насам, като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. Традиционно подкрепа за Часът на Земята  заявяват редица институции, посолства, международни и национални бизнес и медийни партньори.