Евакуират жителите на село Горно Александрово
Евакуират жителите на село Горно Александрово / БГНЕС

След получаване на сигнал от кмета на село Горно Александрово Петър Костадинов за паднали снаряди  на територията на кметството, чути взривове и усетен мирис на барут, екип на община Сливен е на място за оказване на съдействие.

Снаряд е паднал и се е взривил в един двор в селото. Все още в селото се чуват взривове. Няма пострадали, но хората са много уплашени. В селото живеят над 630 души. При първоначалния оглед са установени множество счупени прозорци, паднали розетки и осветителни тела, напукани тавани и паднали мазилки.

Много семейства са се евакуирали със собствените си автомобили. Съвместно с екипите на полицията се прави евакуация, като цялото население на кметството ще бъде събрано в по-безопасния северен край на селото, съобщават от общинския пресцентър в Сливен.

Снежана Кънева, началник отдел „Управление при кризи” в общинска администрация - Сливен съобщи, че към селото вече пътуват три автобуса, които ще евакуират населението. Децата от средищното училище са прибрани в сградата на училището.

БЧК са в готовност да осигурят одеала за през нощта.