Държавата стана собственик на т.нар Нова болница в Ямбол
Държавата стана собственик на т.нар Нова болница в Ямбол / Общински пресцентър Ямбол

 Предоставиха сградата на т.нар. Нова болница в Ямбол на държавата. Решението бе прието  от Общинските съветници с пълно единодушие, съобщиха от общината. Това е първа стъпка към възможността сградата да бъде довършена  и там да се помещава сегашната МБАЛ „Свети Пантелеймон".

Министерството на здравеопазването изрази готовност да финансира довършването на зданието. Намерението бе изразено с писмо на министър Десислава Атанасова от 3 август 2012 година. В него се посочва, че здравното ведомство изразява готовност „финансово да подпомогне довършването на сградата с цел въвеждането й в експлоатация до края на м. март 2014 г.". 

Необходимо е веднага след получаването на Новата болница от общината, здравното ведомство да прехвърли сградата в актива на сегашната многопрофилна болница „Свети Пантелеймон", след което да се финансират довършителните дейности.

Общинският съвет дарява „Новата болница" под условие "сградите да бъдат приведени в годност за експлоатация за нуждите на МБАЛ „Св. Пантелеймон". В случай, че това не бъде спазено в срок - март 2014 година, дарението ще бъде отменено и сградите ще преминат в собственост на община Ямбол.

В решението на ОбС, бе допълнено още, че договорът за дарение, който ще бъде сключен, трябва да бъде одобрен от общинския съвет.