Благотворителен концерт в Нова Загора
Благотворителен концерт в Нова Загора / netinfo

Благотворителен концерт за събиране на средства за абитуриентите сираци и полусираци организира тази вечер от 18.30 ч. Общинската организация на БЧК в Нова Загора. Концертът ще се осъществи с подкрепата на читалище „Диньо Петров Сивков”, а присъстващите в залата ще могат да видят постановката на Младежката театрална студия „Бивалици – небивалици” и да чуят изпълненията на възпитаниците на Школата по изкуствата при читалището.

За пета поредна година червенокръстката организация провежда благотворителни акции, от които събраните средства ще постъпят във фонд „Милосърдие” към Областната организация на БЧК - Сливен и след това ще бъдат разпределени между учениците от общините от областта.

Тази година, около 10 деца от община Нова Загора ще бъдат подпомогнати, съобщи председателят на Общинската организация на БЧК в града Янка Симеонова. Тя изрази благодарността си към читалище „Диньо П. Сивков”, към Младежката театрална студия и Школата по изкуствата при читалището, които ще се включат в концерта. Симеонова благодари и на Младежката организация на Червения кръст, която се включи в акцията чрез разпространяването на билетите за концерта.

През 2008 г. от благотворителните акции на БЧК са подпомогнати 15 абитуриенти сираци и полусираци от община Нова Загора.