Бизнесмен на годината избраха в Нова Загора
Бизнесмен на годината избраха в Нова Загора / netinfo

Бизнесменът Иван Стефанов получи приза за 2009 г. „Бизнесмен на годината". За тринадесета поредна година комисия от членове на Сдружение "Нова Загора" на база социалната и инвестиционна политика на фирмата, броят на работните места, средната заплата, условията на труд, социалните придобивки за работниците и дарителската дейност на фирмата връчи престижната награда. Тази година организаторите промениха регламента и бизнесмените от общината не бяха номинирани в отрасли, както досега.

За първи път от Сдружението обявиха награда за подгласник на бизнесмена. Наградата отиде при собствениците на строителна фирма от Нова Загора Евгения Русева и Калчо Калчев. Наградата „Бизнесмени за бизнесмена" бе присъдена на Петър Петров.

Носител на наградата за изключителен принос за духовното развитие в община Нова Загора тази година е музикантът, дългогодишен преподавател по народно пеене и хореограф Георги Петков.

Грамотите си за проявена благотворителност и подпомагане инициативите на сдружението получиха 6 от дарителите. По време на тържеството за награждаването на бизнесмена на 2009 година всеки желаещ можеше да дари средства за кръглите сираци, живеещи и учещи на територията на община Нова Загора, както и за организирането и провеждането през 2010 г. на традиционната международна детска художествена изложба. Първи дари средства за сираците в община Нова Загора Бизнесмен на 2009 година Иван Стефанов.