Библиотека Сава Доброплодниобогати фонда си
Библиотека Сава Доброплодниобогати фонда си / netinfo

Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен спечели нов проект за обогатяване на книжния фонд. Над 100 заглавия допълват фонда на библиотеката по проект на Министерството на културата. Набавени са нови издания от областите Религия, Философия, История, Психология, Социология, Медицина, Културология, Изкуство, Литературознание и др.

Дарението обогатява фонда и с тестове по психология и проверка на интелекта. Дарените по проекта на Министерството на културата книги ще са на разположение на всички читатели на РБ “С. Доброплодни”, а като своеобразен коледен подарък ще възприемат най-новите заглавия част от тях – студентите по психология, културология, философия, за които книгите ще имат особоно ценни послания. Стойността на дарението надхвърля 2 000 лева.

Сред уникалните издания са трудове за културните измерения на глобализацията, като този на Арджун Ападурай “Свободната модерност”, допълва се и многотомното издание “Информационната епоха” на Мануел Кастелс с т.2 “Силата на идентичността”. Други заглавия са “Археология на езиците” на Морис Оландер, на Ибрахим Карахасан-Чънар “Светът на исляма”, книгата на Орлин Тодоров - “Психоанализата” съвременен прочит на основните теми, теории и клинични постижения в тази сфера.

Читателите на библиотеката ще обогатят светогледа си и с книгите “Изкуството на мира”/Фипип Дън/, “Поетика на прозата”/Цветан Тодоров/, “Ефективното учене”/Линда Добсън/, “Новоевропейската философия на човека”/Красимир Делчев/, “Спомени за Мария Калас”/Надя Станчова/, “Мит и реалност”/Мирча Елиаде/, “Залез и упадък на Римската империя” – т. 1/Едуард Гибън/, “Плодовете на миналото”/Ален Боске/ - заглавията на издателство “Лик”, които със сигурност ще предизвикат интерес и сред неспециалисти в съответните области.