Задържаха младеж, нападнал жена и блудствал с нея
Задържаха младеж, нападнал жена и блудствал с нея / Дарик-Шумен

20-годишен младеж от Шумен е задържан от полицията, след като нападнал жена и блудствал с нея, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Нападнатата шуменка, която е на 52-години, подала сигнал за инцидента около 01:35 ч. през нощта на 22 декември.

Пред служителите на реда тя обяснила, че се е прибирала от коледно тържество със своя колежка, на ул. „Ген, Драгомиров" те се разделили и тя продължила към дома си. Непосредствено след това нa ул. „Средна гора" е видяла непознат младеж, който отправил нецензурни изрази и закани към нея. Жената се уплашила и побягнала, но младия мъж я застигнал. Той я бутнал към черен път, водещ до строяща се сграда, а жената повикала за помощ. При бутането, тя паднала на земята, а младежа я опипал. Въпреки това жената не изгубила самообладание и се защитавала, одраскала нападателя по лицето, обяснила, че най-вероятно го ухапала по дясната ръка.

Пострадалата се оплакала от болки в главата и била транспортирана за преглед в шуменската болница, където е установено, че е с контузия на носа. Служителите на реда събрали данни за младежа, той бил нисък на ръст, с черна коса, говорeл с акцент и имал дефект на говора.

Полицаите обходили района на инцидента и посетили заведението, където жената празнувала, обаче не били събрани данни за младеж, отговарящ на описанието. Пред заведението било намерено яке с лични документи. Криминалистите издирили 20-годишния младеж, чието яке и документи били намерени. В следобедните часове вчера той е отведен в РУ на МВР-Шумен. При извършения оглед от лекар са установени раните, които жената му причинила.

След изтичане на 24 часовия срок, за който нападателят е бил задържан, младежът ще бъде пуснат с постоянна мярка „подписка", съобщиха от прокуратурата. Той е признал за извършеното престъпление и срещу него има образувано досъдебно производство за извършване на блудствени действия , чрез употреба на сила и заплахи. За това престъпление Наказателния кодекс предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода.