Задържаха млада жена, опитала да вземе 8 000 евро чрез измама
Задържаха млада жена, опитала да вземе 8 000 евро чрез измама / netinfo

22-годишна жена от Горна Оряховица е задържана при опит да измами възрастна жена с 8 000 евро, информират от ОД на МВР-Шумен. 69-годишна жена от Шумен получила обаждане по телефона около 16:15 ч. вчера, мъж й обяснил, че сина й катастрофирал и ударил дете.

Жената се досетила, че вероятно това е измама и побързала да прекрати разговора, но мъжът продължил да я увещава. След това набързо и продиктувал телефонен номер, на който ще получи повече информация от следовател Стефанов. При обаждането мнимия следовател обяснил, че детето е починало. Той разказал, че то е без родители и синът й няма да бъде задържан, ако плати 8 000 евро. Възрастната жена обяснила, че парите й са в банка и е необходимо време, за да осигури сумата. Мъжът обяснил, че жената трябва да остави телефона отворен, докато предаде парите.

Първоначалната уговорка била, че куриер ще дойде да вземе парите от дома й, но по-късно на възрастната жена била определена среща пред шуменската болница, където ще предаде парите на по-млада жена. Междувременно жената потърсила свои по-млади близки за съдействие, които подали сигнал в полицията. Сформиран е екип за работа по случая. Полицейски служител посетил 69-годишната жена в дома й, тя взела със себе си найлонова торбичка, която да предаде при срещата пред болницата. Около 17:00 ч. пред входа на МБАЛ-Шумен при предаване на торбичката служителите на реда задържали млада жена. Установена е самоличността й, тя е на 22 години, с инициали С.М.

Първоначално тя не дала смислени обяснения относно получената пратка. Казала, че била останала без пари, на път за Варна и посетила заведение на бул. „Симеон Велики" в Шумен, където неизвестен мъж казал, че може да и помогне с пари, ако му свърши услуга и получи пратка при входа на болницата. След направена проверка е станало ясно, че младата жена не е посещавала посоченото заведение, нито се е срещала с описания мъж. Тя е задържана за 24 часа.

Материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура-Шумен с мнение за образуване на досъдебно производство. Работата по случая продължава.