Възрастен мъж от Велики Преслав поредна жертва на телефонна измама - олекна с 6 000 лв.
Възрастен мъж от Велики Преслав поредна жертва на телефонна измама - олекна с 6 000 лв. / netinfo

78-годишен мъж от град Велики Преслав е станал жертва на позната схема за телефонна измама. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

Пред полицейските служители възрастният мъж разказал, че около 23:00 часа на 10 януари получил обаждане от непознат, който му се представил за лекар. Заявил, че дъщеря му си и е счупила крака на три места и се нуждае от спешна операция, за която е нужна сумата от 12 000 лева. 78-годишният мъж отговорил, че не разполага с тази сума. Уговорили се да предаде сумата от 6 000 лева, а след два дни и останалата част. В хода на проведения разговор възрастният мъж дал подробно обяснение за мястото, където живее и описал маршрута от автогарата в града до дома си.

Около 23:40 часа вечерта пред дома му дошъл висок мъж с качулка, на когото предал сумата от 6 000 лева, поставена в торбичка. След това спазил дадените му указания и оставил линията непрекъсната. Около 20 минути след полунощ мъжът се свързал с дъщеря си и установил, че е измамен. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Във връзка с поредния случай на телефонна измама от шуменската полиция отново напомнят на гражданите, при подобни обаждания първо да се свържат със своите близки или да позвънят на телефон 112.

„Не се съгласявайте да давате никакви пари на ръка, не съобщавайте лични данни, както и информация за банкови сметки", допълват още от ОД на МВР.