77 са новите случаи на заразата в областта
Висок ръст на заболелите от COVID-19 след коледните празници се отчита в Шуменско. 77 жители на областта са новодиагностицирани с вируса през последното денонощие. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

От 23 до 28 декември бяха регистрирани 98 нови случая на COVID-19 в Шуменско, припомниха от здравната инспекция. От началото на пандемията с потвърден положителен резултат за коровирусна инфекция са вече 15 355 жители на областта. Заболеваемостта в Шуменско към 29 декември е 218 на 100 000 за 14-дневен период.

Спада броят на заразените с COVID-19 в Шуменско

Настанени в ковид отделенията на МБАЛ-Шумен са 107 болни. През вчерашния ден са изписани 20, а са приети 11 пациенти. Петима са хоспитализирани в интензивното отделение на болницата.

Трима от тях са интубирани. В лечебното заведение вчера е починала жена на 77 г. В Шуменско са поставени 75 645 дози ваксини, 415 от които - през последното денонощие.

Ваксинациите срещу COVID-19 в областта продължават в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените ваксинационни пунктове.

От РЗИ призовават за отговорно поведение и по време на предстоящите новогодишни празници и информират, че продължават с ежедневния и засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в областта.
БТА