Убиецът от Лудогорци призна за единия труп
Убиецът от Лудогорци призна за единия труп / Радка Минчева
Срещу 71-годишния Емин Еминов от село Лудогорци е повдигнато обвинение за извършване на убийството на 8-годишния Ердоан Ердоан. Това съобщи окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов. Възрастният мъж е признал за убийството, като изтъкнал абсурден мотив, който държавният обвинител отказа са съобщи.

71-годишният Емин Еминов не страда от психическо заболяване – това сочи психиатричната експертиза на мъжа от разградското село Лудогорци. Окръжният прокурор Огнян Дамянов коментира, че по негови наблюдение от разпитите Еминов бил лесно раздразним. Мъжът е признал за убийството на 8-годишния Ердоан Ердоан, чийто заклан труп бе намерен в понеделник в тоалетната в двора на възрастния мъж. Мотивът е абсурден – каза Дамянов, но отказа да го съобщи. В тоалетната е намерено и предполагаемото оръжие на убийството – нож. Старецът е задържан за 48 часа, повдигнато му е обвинение за убийство на малолетно лице, утре ще му бъде поискана постоянна мярка задържане под стража.

Във връзка с откритите вчера череп, бедрени и други кости от възрастен човек, е възможно да бъде повдигнато и второ обвинение за убийство. Разпит по пози повод обаче още не е провеждан. И днес полицаи продължават търсене на други кости, за откритите се предполага, че са на изчезналия преди повече от 2 години Исмаил - по-големия син на Еминов, за когото той разказвал, че работи в Германия. Няма данни да е напускал страната – категоричен бе Дамянов. Предстои ДНК-експертиза, която ще отнеме поне месец. Костите са престояли в дълбоката поне 8 метра дупка повече от година – смятат на този етап експертите. Запознати твърдят, че обикновено селските тоалетни не надвишават 5 метра.