Тържествена сесия в Деня на Шумен
Тържествена сесия в Деня на Шумен / netinfo

С химна на Република България, химна на Шумен и този на Европа започна днешната тържествена сесия, която се провежда по традиция на 11 май - Денят на Шумен.Тържествено слово произнесе кметът на града Красимир Костов поздрави всички по повод празника.

„Този ден носи в себе си енергията и огъня на миналото. Днес живеем в не леко време, съпътства ни тежка криза, това е изпитание, през което трябва да минем с достойнство. Днес повече от всякога ни е нужно, разбирателство, доверие и прагматичност", заяви градоначалникът. Той благодари на съветниците за съвместната работа и заяви, че макар и различни вярва, че могат да работят за един по-добър Шумен.

Тържествена сесия в Деня на Шумен
netinfo

„Кандидатурата на Шумен за европейска столица е шанс за развитието на целия шуменсик регион. Нека всеки нов успех е повод за гордост и европейско самочувстие за всеки шуменец", заяви в поздравителното си слово областният управител Димитър Александров.

Тържествена сесия в Деня на Шумен
netinfo

„11 май е знаменателен празник за българите, защото от този ден, след празнуването на този празник, започва Възраждането. Нашия град е възприел духа на новото и е градил самочувствие. Славното историческо минало на Шумен е нашето основание за гордост и самочувствие, то ни вдъхновява за изграждане на съвременния облик на нашия град", заяви в залата председателят на Общинския съвет проф. Георги Колев. Убеден съм, че всички ние носим грижата за бъдещето на нащия град и работим за това, добави той.


Своите поздравления отправиха още съветниците проф. Добрин Добрев, Стоян Весков и Иван Иванов.

Гости на тържествената сесия, по повод 11 май-Ден на Шумен, бяха областният управител Димитър Александров, неговия заместник Ивайло Илиев, депутатите Ралица Тодорова, Хамид Хамид, Димитър Александров, почетни граждани на Шумен и кметове на общини от областта.


Поздравителни адреси са изпратили от кметовете на градове Херсон и Търнопол, председателите на Общинските съвети в Димитровград, Разлог, Каспичан, както и председателят на синдиката на българските учители Янка Такева.