Температурите в учебните заведения слабо се покачват
Температурите в учебните заведения слабо се покачват / Дарик-Шумен

Температурите в шуменските учебни заведения, отопляващи се на централно парно слабо са се повишили през последните няколко часа, информират от община Шумен. Проблем продължава да има в сградата на Професионалната гимназия по облекло хранене и химични технологии, където поради авария във вътрешната система температурите са между 13 и 14 градуса. Екип на „Топлофикация" продължава работата по отстраняване на аварията.

Най-топло е в детските градини с номера 25 и 35 - 23 и 22 градуса, както и в ясла №11 - 21,4 градуса. Най-студено е в Професионалната гимназия по машиностроене, там занятията се провеждат при 16 градуса. В останалите учебни заведения, които ползват услугите на шуменския ТЕЦ температурите са от порядъка на 17-20 градуса.

Припомням, че по-рано днес от Регионалния инспекторат по образованието съобщиха, че часовете в Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии и в Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт са намалени с 5 минути, защото температурите там са под допустимия минимум.