Шуменските театрали изказаха подкрепа към протестите срещу Слави Бинев
Шуменските театрали изказаха подкрепа към протестите срещу Слави Бинев / netinfo

Шуменските театрали изказаха подкрепа към протестите срещу назначаването на депутатът Слави Бинев за председател на комисията по култура към Народното събрание. Директорът на ДКТ „Васил Друмев" Илия Раев заяви, че той и служителите на театъра в Шумен изцяло подкрепят и колегите си от Народния театър „Иван Вазов", които заявиха, че ще подадат колективна оставка, ако Бинев не се оттегли от поста.

Актрисата Слава Рачева, популярна от известното детско предаване „Педя човек - лакът брада", която режисира шуменската куклена постановка „Коледен подарък" също заяви, че не приема Слави Бинев да остане на чело на комисията. „Не го знам какъв човек е и какъв мениджър е, но той в обществото е със съвършено друго излъчване, след името му върви нещо друго, а не култура", допълни Рачева.

„Обикновено се казва, дълбоко неизвестен, но за Слави Бинев може да се каже, дълбоко известен", каза още Илия Раев. По думите му, до назначението се е стигнало заради порочната практика на партиите да дават постове на своите хора, въпреки, че те не са подходящи за тях.