Шуменският общински съвет ще заседава днес
Шуменският общински съвет ще заседава днес / netinfo
Сесия на Шуменския общинския съвет ще се проведе от 9 часа днес в зала 363 на общината. В дневния ред на заседанието са включени 24 докладни записки. Сред по-важните от тях е разглеждането на докладна за създаването на нова индустриална зона в Шумен и участие на общината в акционерно дружество . Идеята е то да управлява новосъздадената индустриална зона. В дружеството ще участват община Шумен и потенциалния инвеститор „Ники – БТ”, като общината ще се включи с апортна вноска - земеделски земи, по-голямата част от които са дарени от училищното настоятелство. Инвеститорът ще участва с парична вноска от 6 млн. лв. Предвижда се новата зона да бъде изградена на площ от 2 500 дка земя, намираща се от Шумен.

Предстои съветниците да разгледат и продажба на 48 общински жилища на наематели, настанени в тях. Средствата от продажбата им ще бъдат инвестирани в изграждането на нови общински жилища в кв. „Тракия”.

В сесийна зала ще бъде разгледано утвърждаване на средни месечни брутни заплати в отрасли и дейности , финансирани от Общинския бюджет. Ще бъдат определени и основните заплати и допълнителни възнаграждения на кмета на общината и кметовете на населени места.