Ранен в ПТП крие за инцидента, лекувал се с ракия
Ранен в ПТП крие за инцидента, лекувал се с ракия / netinfo

17-годишно момче от с. Салманово е било прието в МБАЛ-Шумен с фрактура на черепа и прорезни рани в областта на главата, след ПТП с мотоциклет. Това съобщават от Областна дирекция „Полиция”. За инцидента служителите на реда разбират след подаден сигнал от страна на лекарите, че младежа е с неустановен произход на раните.

При проведените първоначални разговори с майката на потърпевшия е установено лицето, което го е довело в дома им, след полунощ. Това е 18-годишния Ж.Ж, който без свидетелство за управление е карал мотоциклет „ИЖ”. На него се е возило и пострадалото момче. Поради движение с несъобразена скорост, на улица в с. Друмево, водачът губи контрол над управлението на мотоциклета и се блъска в ограда на имот. Возещият се отзад, 17-годишен младеж, е паднал от мотора и се ударил в оградата.

Двамата не са ползвали предпазни каски. Потърсили помощта на възрастен човек от селото, който им дал ракия за обработка на раните. Пострадалото момче отказало да бъде откарано в болнично заведение. Пред полицейските служители Ж.Ж. е обяснил, че са тръгнали към село Друмево с намерение да посетят негов далечен роднина.

По случая е образувано досъдебно производство.