Приключи проект за алтернативен туризъм в Каолиново
Приключи проект за алтернативен туризъм в Каолиново / netinfo
"Община Каолиново – преживейте магията на Лудогорието " - това е мотото на приключилия този месец проект „Планиране на местното икономическо развитие на община Каолиново”, финансиран по програма „Активни услуги на пазара на труда”.

Проектът се осъществява в партньорство между Международен институт по мениджмънт, гр. Добрич и община Каолиново, обладст Шумен и се основава на алтернативния туризъм, като фактор за развитие на териториите, разположени далеч от морския бряг.

Основният резултат от реализацията на проекта е разработката на Стратегия и конкретен План за развитие на община Каолиново в направление „Еко и селски туризъм”, които са приети с Решение на Общинския съвет от 5 май тази година. Тези стратегически документи са допълнени от Комуникационната стратегия и маркетингов план за развитие на общината.

Основните приоритети на стратегията е да се създадат туристически атракции под формата на представяне на местните обичай, занаяти и кухня, изграждане на туристически пътеки, маршрути за езда, посетителски център и др.