Представят комедийния фарс на Нийл Саймън „Слухове” навръх студентския празник
Представят комедийния фарс на Нийл Саймън „Слухове” навръх студентския празник / netinfo

Комедийният фарс на Нийл Саймън „Слухове" ще бъде представен навръх студентския празник - 8 декември, от 19:00 часа в салона на ДКТ „Васил Друмев" в Шумен.
Голямата изненада за публиката е гастролът на актрисата Ани Михайлова, известна от ТВ предаването „Шоуто на Канала". Тя ще се превъплъти в ролята на Клер Ганц - хайлайф дама от нюйоркския елит и заедно с актьорите от трупата на театъра - Марина Мозжухина, Михаил Скуджов, Милен Димитров, Кольо Стайков, Александра Михайлова, Иван Кордов, Миглена Стоева и Елена Атанасова, ще бъде част от едно твърде необичайно парти по случай годишнината на Чарли и Майра Брок. Сценичната адаптация и постановка на спектакъла са дело на популярния актьор и режисьор Михаил Петров. А сценографията и костюмите са вдъхновени от Диляна Асенова.

Разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра. Цената им е 6.00 и 8.00 лв.

Нийл Саймън определя своята пиеса „Слухове" като фарс - необичаен както за съвременния театър, така и за собственото му творчество жанр и добавя: „Преживявах труден момент в живота си... Исках да работя, защото за мен работата винаги е пречистващ и обновяващ процес и затова си помислих, че ще е добре да се захвана с комедия...", „Слухове" е нещо съвсем различно за мен като автор. Тази пиеса не прилича на нищо, което съм писал преди. Това е първият ми фарс. Започнах с идеята да напиша фарс, после реших да бъде елегантен фарс, защото във фарсовете на най-добрия майстор в жанра, какъвто е Молиер, героите винаги са богати хора, затова и моите герои са доста състоятелни, облечени в елегантни вечерни тоалети, които според мен са в интересен контраст с хаоса, който се развихря в пиесата."

Нийл Саймън обича да забавлява публиката, но в същото време се стреми да не се поддава на интелектуалните моди. Тайната на неговата популярност е в умението да съчетава типични ситуации с неповторимо индивидуални характери на персонажите, откъдето всъщност избликва и комедийния ефект.