Поредната жертва на телефонни измамници олекна с 5000 лв.
Поредната жертва на телефонни измамници олекна с 5000 лв. / netinfo

84-годишна жителка на Смядово е станала поредната жертва на телефони измамници, информират от ОД на МВР-Шумен. Вчера жената получила обаждане на стационарния си телефон от непознат мъж. В разговора с нея той я попитал дали има внучка, бабата отговорила положително и дори казала името на внучката си. Непознатият мъж и съобщил, че тя е претърпяла пътен инцидент и се намира в болница с баща си, и че й предстои операция, защото била със счупен крак.

Възрастната жена поискала да говори със сина си, но й било разяснено, че в момента дарява кръв. За операцията е поискана сумата от 5000 лева, която жената предала на непознато лице. След като предала парите, се свързала със своите роднини и установила, че е измамена. Образувано е досъдебно производство. По случая работят служители на РУМВР Велики Преслав.

Полицията съветва гражданите, ако им бъдат отправени подобни обаждания, че е необходимо да заплатят лечение на свой близък или гаранция за освобождаване като задържан, да не се доверяват, колкото и убедително да им звучат. Да се уверят за местонахождението на човека, за когото са получили информация, че има нужда от помощ. Да не дават парични суми на непознати лица. В никакъв случай да не приемат да правят разплащания чрез трети лица или в други градове - подобно настояване е почти сигурен белег, че ще бъдат измамени.