/ ThinkStock/Getty Images
Разходите по траурната церемония са за сметка на общинския бюджет
Община Смядово обявяви 21 и 22 октомври за дни на траур в памет на загиналото семейство в тежката катастрофа на пътя София-Варна, между Омуртаг и село Антоново, съобщиха от Община Смядово.

Изяснена е самоличността на петимата загинали в тежката катастрофа на пътя София-Варна

Със заповедта на временно изпълняващия длъжността кмет кмет на Смядово се забранява провеждането на публични тържества и радостни ритуали по време на двата дни.

Петима души загинаха при тежка катастрофа на пътя София-Варна

Националните, общинските и европейски флагове са спуснати наполовина. Разходите по траурната церемония са за сметка на общинския бюджет.

Припомняме, че пътният инцидент, при който загинаха и две деца, стана на главния път София-Варна в късния след обяд на 20 октовмри.

60-годишен водач от София, управлявайки в посока Варна-София Рено "Каджар" на прав пътен участък е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал правомерно движещ се лек автомобил "Ситроен Ксара", управляван от 35-годишна жена от Варна.

Шофьорите на двете коли, както и пътуващите в "Ситроен"-а 45-годишен мъж и две деца - 10-годишно момче и 3-годишно момиче, и тримата от Варна, са загинали на място.

Разследването се извършва под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище.