/ iStock/Getty Images
Заразена с коронавирус жена, която е била интубирана, е починала в болницата в Шумен, вчера, съобщиха от лечебното заведение.

Коронавирусът взе жертва в Шумен

От взетите през почивните дни 10 проби за COVID-19 от хоспитализирани в болницата и 13 проби от медицинския персонал, две проби на пациенти от инфекциозното отделение са положителни.

Към момента в МБАЛ-Шумен, се лекуват 23-ма пациенти с доказана коронавирусна инфекция, 19 от които са в инфекциозното отделение, а четирима - в отделението "ОАИЛ". Двама от тях са на изкуствена белодробна вентилация.

26 нови случая на коронавирус у нас при по-малко тестове

Два нови случая на COVID-19 в Шуменско са регистрирани в Единния информационен портал от 28 до 30 август, след направени 42 PCR теста. Това са 43-годишен мъж от Шумен и 61-годишна жена от село Тодор Икономово, които са хоспитализирани в болницата в областния град, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

За област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в Единния информационен портал, достигнаха 272 души. 188 от диагностицираните с коронавирус са излекувани, а починалите са вече дванадесет.

Починалата жена е била на 63 години. Тя е имала и неврологично, и белодробно заболяване, допълват от РЗИ.