/ iStock/Getty Images
Заразена с коронавирус 68-годишна жена е починала в МБАЛ - Шумен, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Новодиагностицираните с COVID-19 през последното денонощие в областта са петима, след направени 41 PCR теста. Това са 65-годишна жена от Върбица, 68-годишен мъж от с. Драгоево и трима жители на Нови пазар - 38-годишна жена и деца на 14 и на седем години.

И петимата са хоспитализирани в болница. Връчени са и 10 предписания на контактните им лица - за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Към момента 19 са пациентите с доказан COVID-19 и са настанени в МБАЛ - Шумен. На домашно лечение, с леки симптоми или без симптоми, са 36 жители на областта, а под карантина - 225 души.

За област Шумен случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в единния информационен портал достигнаха 231 души. От диагностицираните с коронавирус 166 са излекувани, а починалите вече са десетима.

От началото на пандемията в Шуменско коронавирусна инфекция е потвърдена и при шестима медицински работници, припомнят от РЗИ - Шумен.

Оттам допълват, че продължава епидемиологичното проучване от служители на здравната инспекция - за установяване и предприемане на мерки към положителните с коронавирус и контактните им лица.