Малка шуменска красавица с корона в Бразилия
Малка шуменска красавица с корона в Бразилия / netinfo

7-годишната Александра Динкова, ученичка във II-ри "В" клас на III-то ОУ в Шумен, се завърна обсипана с лаври от далечна Бразилия, където в град Куритиба на 30 август се състоя финала на конкурса за красота и талант "Малка Мис Нации".

Българската грация обра овациите на публиката с невероятно представяне. С танцът "Кукла", поднесен на фона на музикалния етюд "Валсът на Амелия" и по хореография на Албена Рахнева от Модна Агенция "Фаворит", Али грабна бразилските сърца, а след представянето й на английски и португалски залата избухна в бурни аплодисменти. И въпреки жестоката "домакинска" конкуренция в най-масовата възрастова група "Мини" (10 красавици на възраст до 7 години, 8 от които представителки на Южна Америка) Александра бе удостоена с титлата "1-ва Принцеса ". Пред нея, въпреки разликата в класите и с "домакински стени" зад гърба си, се нареди единствено местна звезда, която ще представлява Бразилия на конкурса "Малка Мис Свят" в Анталия през Октомври.

Освен кралската корона, Александра получи и втора лента - специалната награда за "Най-страхотна усмивка" в конкурса.

Огромно съдействие за участието на чаровницата в тази надпревара, където имаше деца от 5 континента, бе оказано от водещи фирми от Шумен, приятели на семейството и учителския колектив на III-то ОУ "Д. Благоев" - Шумен, с директор Илка Карева.

Освен Александра Динкова, в Бразилия българския триумф беше подпечатан и от другите две български представителки Росица Павлова( "Пре Тийн") и Биляна Лазарова ("Тийн") , които станаха победителки в категориите си, като в тези групи имаше по 6 участнички. Биляна и Роси спечелиха също и по една специална награда - съответно за най-добро вокално изпълнение и най-добра танцьорка.