Красотата спи от Теди Москов спечели наградата за цялостен спектакъл
Красотата спи от Теди Москов спечели наградата за цялостен спектакъл / netinfo

Спектакълът „Красотата спи" от Теди Москов на Малък градски театър „Зад канала" спечели наградата за цялостен спектакъл на тазгодишното издание на Друмевите театрални празници „Нова българска драма" 2009. Наградата за режисура бе присъдена на Теди Москов за същия спектакъл.

В раздел "сценография" за най-добра бе отличена работата на арх. Зарко Узунов за спектакъла „Амарантос" на Нов драматичен театър „Сълза и смях" и "Театър на голия охлюв".

Наградата за най-добра мъжка роля спечели Кадри Хабил за ролята му на Луко в спектакъла „Оркестър Титаник" от Христо Бойчев на Драматичен театър „Сава Огнянов" - Русе. Призът „най-добра актриса" спечели Елена Азалова за ролята й на Сара в спектакъла „Иван Шишман" от Камен Зидаров на Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора.

Наградата за музика журито връчи на колектива на музикално-танцовия спектакъл „Татул" по Георги Караславов на Драматичен театър „Рачо Стоянов" - Габрово.

Наградите в отделните категории са на стойност между 400 и 700 лв.

В направление "Авторски прочит", за което наградата  е 2000 лв., за най-добра бе отличена пиесата на Вера Настрьом - "Всичко е наред".