Коледуваха и раздаваха награди в Търговище
Коледуваха и раздаваха награди в Търговище / Диляна Стойчева
Последният предпразничен ден премина в Търговище изпълнен с Коледни прояви, повечето организирани от общинската администрация. В 11.00ч. деца от творческите колективи към Младежки дом поздравиха кмета на общината   д-р Красимир Мирев, неговите заместници и общинската администрация. Половин час по-късно коледарски песни и танци огласиха централният площад “Свобода”, ул. “Васил Левски” и тези до кооперативния пазар. Танцьорите от професионален ансамбъл “Мизия” благословиха за здраве и берекет първо общинското ръководство след това минувачите по пътя си, създавайки им приятно настроение.

В 15.00ч. бе награждаването на първенците в конкурса за най-добра външна празнична украса. Първо място и награда от 200лв., осигурени от Община Търговище получи магазин “Глобул”, на второ и трето място се наредиха офисът на ЕТ “Дарси-73” и “Мебел стил”.

Час по-късно журналистите от Търговище и общинското ръководство вдигнаха наздравица, пожелавайки си повече добри новини, свързани с развитието и благоденствието на града. Последва откриване на изложбата “Съкровищата на Средновековна България” в Археологическата експозиция на Регионален исторически музей – Търговище.