Катастрофирал автомобил напомня  внимание на пътя
Катастрофирал автомобил напомня внимание на пътя / Диляна Стойчева
В близост на сградата на КАТ-Търговище, на входа на града е поставен катастрофирал автомобил. Надписът – “Това можеше да не се случи” има превантивна насоченост, коментираха от ОДП.

Смесени екипи на КАТ “Пътна полиция” от Търговище и Разград провеждат през ноември специализирани полицейски операции свързани с безопасността на движението. Инициативата е по разпореждане на ръководството на МВР, във връзка с усложнената в цялата страна пътно-транспортна обстановка.

При първата съвместна акция в Търговище са проверени 283 МПС. Констатирани са 77 нарушения по Закона за движение по пътищата. Най-много от тях са свързани с технически неизправности на автомобилите – 17, с неизползване на светлините и с превишена скорост – по 15, с нарушение на забрани, свързани с пътни знаци – 14. Полицейските служители са съставили 77 акта за установяване на административни нарушения. От движение са били спрени 7 превозни средства.

До края на годината контролната дейност ще бъде насочена приоритетно към грубите нарушения от страна на участниците в движението, които стават основна причина за тежки пътно-транспортни произшествия с човешки жертви - управление с превишена скорост, след употреба на алкохол, управление на МПС от неправоспособни водачи, неправилно изпреварване, както и нарушения, допускани от пешеходци и велосипедисти.