/ Деян Герговски
Лек автомобил и джип са катастрофирали в "Боаза" край Търговище. Около 14:30 часана тел. 112 в оперативната дежурна част на ОД МВР-Търговище е получен сигнал за възникнал пътен инцидент в община Търговище - в местността „Боаза“ на пътя София-Варна.

По  първоначални данни автомобил „Опел“ с пернишка регистрация, пътуващ в посока София-Варна, на десен завой е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в правомерно движещ се там джип“Шевролет“, със софийска регистрация.

 Водачите и двама пътници са откарани в МБАЛ-Търговище за извършване на прегледи. Взетите на водачите проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, са отрицателни.

Движението на МПС в участъка не е преустановявано. В  момента то временно се извършва в едната лента за движение, като се регулира на място от два екипа на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция.

Предвид прогнозите за предстоящо влошаване на метеорологичната обстановка от ОД на МВР-Търговище призовават водачите на МПС да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.