Избирателната комисия в Търговище глоби интелектуалци
Избирателната комисия в Търговище глоби интелектуалци / Борислав Курдов, архив, Избори 2015

За нерегламентирана предизборна агитация ще бъдат глобени български интелектуалци. Това реши общинската избирателна комисия в Търговище. По време на среща с ученици във Втора гимназия в Търговище Иван Гранитски, академик Георги Марков, Боян Ангелов, Стоян Райчевски и Иван Гайтанджиев са направили изказване, че „Диан Цонев е бъдещия кмет на Търговище", с което са нарушили правилата за предизборна агитация, пише в решението на ОИК, подписано от председателя Христалина Халачева.
Диан Цонев е издигнат за кандидат за кмет на Търговище от БСП.

Сигналът за нарушението е бил подаден от областния управител на Търговище Светлин Бонев. Към сигнала е била прикрепена извадка от интернет-сайт, в който е била отразена срещата на ителектуалците, както и доклад на директора на училището Галя Панайотова до Регионалния инспекторат по образованието.

За прецизност на акта да бъде потърсено съдействието на Полицията за уточняване на имената и личните данни на лицата, извършили нарушението, пише още в решението на ОИК, което подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.