/ netinfo

Над 150 млади дръвчета и 17 хиляди стръка цветя бяха засадени в различни части на Шумен по време на есенното залесяване на града, съобщиха от пресцентъра на общината.

Нови над 350 дръвчета ще бъдат засадени през тази есен

Нови фиданки има на ул. „Тича“, ул. „Антим I” и на близката детска площадка, по ул. „Съединение“, в централната част на града по бул. „Славянски“, ул.“ Добружда“, по локалното платно на бул. „Симеон Велики“ в началото на квартал „Тракия“, на ул. “Родопи”, ул. “Гео Милев”, ул. “Сакар” и други.

В района на „Арена Шумен“, по ул. „Васил Друмев“ и на други места в града са засадени допълнително лъжекипариси, храсти и други иглолистни видове. Сред по-екзотичните са магнолията пред НЧ „Напредък“, лировите дървета от пл. „Кристал“ до площад „България“.

Засаждат фиданки в дънерите на отрязани дървета

Близо 10 000 стръка теменужки са засадени в цветните пространства по главната улица и пред Паметника на съветската армия.
Още над 7000 коренчета теменужки, незабравки и парички, произведени от ОП „Паркове и обредна дейност“, са засадени в други райони на града - в парковото пространство около „Арена Шумен“, градинката до къщите „Елеонора 1“ и „Елеонора 2“, на площад „Оборище“, по бул. „Мадара“, пред Регионалната библиотека и други. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.