Днес обявяват третото класиране в ШУ
Днес обявяват третото класиране в ШУ / netinfo
Третото класиране в Шуменския университет "Еп. Константин Преславски" ще бъде обявено днес, съобщиха за Дарик от висшето учебно заведение . Всички приети кандидат-студенти могат да се записват на 28, 29 и 30 август и на 1 и 2 септември от 8 до 16 часа.

Приетите студенти, които не са потвърдили с молба и оригинална диплома за завършено средно образование желанието си да се обучават в Университета или не са се записали в определените за съответното класиране срокове губят придобитите студентски права.

Пет са специалностите, в които Шуменският университет обявява прием за попълване на свободни места, това са Теология (редовно обучение); Математика (редовно обучение); Физика (редовно обучение); Астрономия (редовно обучение) и Химия (редовно обучение).Същият е бил броят на специалностите с незапълнен прием след третото класиране и миналата година.

Приемът на документи започва от утре – 28 август и ще продължи до 5 септември, съобщават още от ШУ „Еп. Константин Преславски” . Конкурсният изпит по тези специалности ще се проведе на 8 септември (понеделник) от 8:00 часа.

Признават се оценки от конкурсните изпити, положени в други висши училища, както и оценки от държавни зрелостни изпити.