ОДК
ОДК / ОДК
Децата от Център за подкрепа за личностно развитие-Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ Шумен организират благотворителна кампания, за подкрепа на деца пострадали от насилие, под наслов „Деца помагат на деца“.

На 26 февруари 2020 г. от 10  ч. в пространството пред ДКТ „Васил Друмев“ ще бъде ситуиран щанд за продажба на ръчно изработени мартеници и картички. Базарът ще продължи до края на месеца.

Събраните средства ще бъдат дарени на Детски център за застъпничество и подкрепа за деца пострадали от насилие „Зона заКрила“ Шумен.

Центърът предлага един от първите модели на интегрирана услуга за подкрепа на деца-жертви на насилие и техните семейства. Целта е да се повиши благополучието им, да се гарантират услуги за подкрепа и рехабилитация на пострадалите деца, както и да се въведат адаптирани към детето правни процедури.
„Зона заКрила“ осигурява непрекъсната подкрепа и застъпничество за децата, жертви на насилие и техните семейства по време на целия процес на работа по случай от момента на получаване на сигнала за насилие и започване на разследването до приключване на процеса по възстановяване.

Организаторите приканват шуменци да бъдат съпричастни.