АС потвърди ареста на двамата произвеждали амфетамини във Вазово
АС потвърди ареста на двамата произвеждали амфетамини във Вазово / Радка Минчева

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на 35-годишния Хюсеин Хюсеин от с. Раковски и 34-годишния Кадир Кадир от от исперихското с. Вазово. Те са обвинени в производството и преработката на 6 кг амфетамини.

Двамата попаднаха в ареста с определение на Разградския окръжен съд от миналата седмица. Хюсеин и Кадир бяха привлечени като обвиняеми на 10 октомври тази година, след като в дома на Кадир в с.Вазово бе разкрит цех за синтетична дрога. При акцията бяха разкрити машини за производството и преработката на амфетамини и 6 кг от дрогата, на стойност повече от 150 000 лв. Двамата се разследват затова, че през октомври тази година в съучастие произвели и придобили 6 кг синтетична дрога, предназначена за продажба.

Днес апелативната инстанция определи като неоснователни жалбите на адвокатите на Хюсеин и Кадир, които настояваха за по-леки процесуални мерки. Събраните до настоящия момент доказателства и други материали обосновават категоричния извод, че както Кадир, така и Хюсеин са съпричастни към престъпното деяние. Въпреки чистото им съдебно минало двамата ще останат под стража заради тежестта на престъплението, за което се разследват и заради изключително високата степен на обществена опасност на деянието. Въззивният съд потвърди опасенията на Разградския съд, че ако са на свобода мъжете могат да се укрият от наказателно преследване или да извършат ново престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.