25-годишен преби до смърт приятел по време на запой
25-годишен преби до смърт приятел по време на запой / Дарик-Шумен

55-годишен мъж от Шумен е бил открит мъртъв във вилата си в село Лозево. Около 10:50 часа на 14 ноември е бил получен сигнал в полицията, за това, че съседи са намерили трупа му. След извършената аутопсия  станало ясно, че 55-годишния мъж е с множество травми и 12 счупени ребра.  За убийството е задържан 25-годишен шуменец. Той е криминално проявен и осъждан, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Изяснено е, че вечерта на 13-ти срещу 14 ноември във вилата на убития Диян Димитров гостували 8 негови приятели, с които домакина пиел ракия. По време на запоя, малко след полунощ, убитият и 25-годишният му гост Иван Цанев започнали да си разменят обиди, след което се стигнало до размяна на юмручни удари и побой. По време на сбиването са присъствали общо 5-ма от компанията и домакина. След сбиването компанията продължила да пие. „25-годишният мъж не си е тръгнал веднага след побоя, а известно време след това", обясни прокурор Кирил Киряков. По данни на полицията тази компания, често се събирала на подобни запои.

Трупът на Диян Димитров бил намерен на следващия ден. Аутопсията показала, че мъжът има множество травми в областта на гърдите и 12 счупени ребра. 25-годишният мъж, нанесъл побоя е бил задържан, привлечен  е като обвиняем за убийство по непредпазливост, след нанесена умишлено телесна повреда. Задържаният Цанев е осъждан 13 пъти, като са му налагани наказания обществено порицание, глоба, условно и ефективно лишаване от свобода има и множество криминални регистрации, първите от тях са още когато е бил на 15 години.

Задържаният за убийството е излязъл от затвора в Ловеч през август тази година, където е излежавал присъда от година и 6 месеца. Той е осъждан за кражби на автомобили, кражба на камери, на пари от заведения и обекти, както и грабеж.