18 полицейски служители се включиха в кампанията по даряване на кръв
18 полицейски служители се включиха в кампанията по даряване на кръв / ОД на МВР-Шумен

18 служители на ОДМВР- Шумен се включиха днес в кампанията по даряване на кръв, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Директорът на шуменската полиция старши комисар Любомир Христов и зам.-директорът комисар Захари Захариев бяха сред първите, попълнили задължителните анкетни карти преди да дарят кръв. Четири дами са върнати, заради нисък хемоглобин. Сред кръводарителите са трима пожарникари- двама от Районна служба "Пожарна безопасност и зашита на населението"- Шумен и един от службата в Смядово. Двама служители на Районно управление „Полиция"- Велики Преслав са пристигнали в Шумен да дарят кръв.

18 полицейски служители се включиха в кампанията по даряване на кръв
netinfo

В акцията се включи и 28-годишна жена, социален работник в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен. Весела Сергеева, която дари кръв за първи път в живота си чула за националната кампания и решила да помогне на хората в нужда.

От началото на националната дарителска кампания за набиране на кръв и кръвни продукти в отделението по трансфузионна хематология в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, кръв са дарили 15 души.

Следващата седмица мобилната лаборатория ще бъде в 35 ЦДГ " Изворче", а след това кампанията ще продължи в община Никола Козлево.