/ ThinkStock/Getty Images
Жена даде над 16 000 лв. на ало измамници, съобщиха от полицията.

Жена даде 6500 лв. на ало измамници

По думите на потърпевшата, тя била потърсена на домашния си телефон от мъж, който се представил за „началник на криминален отдел“ и обяснил, че за нуждите на полицията и задържането на престъпници, свързани с телефонни измами, се събират средства за залавянето им.

28-годишна жена от Русе даде 22 000 лв. на ало измамници

Обаждащият се измамник поискал сума пари, която тя може да даде. Жената първо събрала 8150 лв, които сложила в найлонова чанта и по негови указания оставила на пътека пред блок.

30 000 лв. даде русенец на измамниците


После отново е била потърсена от мнимия началник, този път на мобилен телефон, при което той обяснил, че измамниците разполагат с хакери и могат да изтеглят пари от сметките й, затова я посъветвал, ако има спестявания в някоя банка, да ги изтегли, за да могат да ги заловят.

Задържаха трима участници в телефонни измами

Жената отишла до клона на банката си, намиращ се в централната част на града и изтеглила от там сумите от 3000 евро и 2000 лева, които отново по указания на мъжа оставила под дърво на улица в друг квартал.

Телефонна измама разследва полицията

Разбрало се, че е станала жертва на измама, едва когато по-късно е провела разговор със свой роднина от друг град, който пък се е обезпокоил от начина по който тя се е държала по телефона, сигнализирал за това в полицията в Русе и веднага при жената е изпратен полицейски екип.

Случаят е документиран, започнато е разследването му в хода на образувано дознание.