Хванаха мъж, нападнал персонал в нощен клуб и ударил полицай в Русе, съобщиха от полицията.

На 26 февруари, около 01:20 часа в Първо РУ се е явил 29-годишен мъж, който е заявил, че същата вечер е бил изгонен от нощен клуб в центъра на града, след което не е бил допуснат обратно, за да прибере личните си вещи, останали в заведението.

Прокуратурата обвини шофьора, ударил полицай в София

Мъжът е придружен от органите на реда до заведението, където обаче е започнал да се държи грубо с униформените, отказвайки да им съдейства за изясняване на случая, отправяйки им обидни и нецензурни реплики, както и закани за уволнение.

Освен това при опит да бъде изведен от служебния автомобил той си позволил да нападне един от полицаите, като му нанесъл удар в гърдите и ритник в корема, скъсал и части от униформата му. 

Междувременно от охраната на заведението обяснили, че клиентът е бил помолен да напусне обекта, тъй като се държал непристойно, хвърлял е кубчета лед по служители от персонала и е скъсал златен ланец на един от тях.

29-годишният е бил задържан и отведен в Първо РУ за документиране на случилото се, като там е продължил да се държи по същия начини към полицаите. По случая се води разследване и е уведомен прокурор.