/ Дарик Русе
Игри на победителите
101330
Игри на победителите
  • Игри на победителите
През почивните дни в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ се проведоха Първи национални игри на победителите. Състезанията са организирани за деца с онкохематологични заболявания, приключили лечението си.

Впечатляващо представяне на ветераните плувци на „Ирис”-Русе на международен турнир в Брашов

Такива игри се провеждат всяка година в руската столица Москва, като събират деца от цял свят. Националните игри бяха проведени под егидата на руския фонд „Подари жизнь“ и организирани по същия начин, като основният “виновник“ за това беше Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Неговото ядро се състои от четири невероятни жени-Маргарита Борисова, Симона Караиванова, Теодора Арменкова и Петя Александрова. С помощта на прекрасните доброволци те успяха да създадат невероятен празник за деца, родители, за всички присъстващи в Камчия. Симона Караиванова сподели повече за организацията.

Участниците в игрите бяха разпределени в отбори по възрастови групи. За да има състезателен дух и да бъде забавно на децата, отборите им носеха имената Супер жабки, Супер сладки, Супер гранатки, Супер шматки и Супер батки. Всяка от групите имаше по двама ръководители, които се грижеха за момчетата и момичетата.

Един от ръководителите на отбор Супер шматки беше 21-годишният Петър Михов. Младежът също е преминал през борбата с болестта, сега е добре, студент е в Англия и мечтае за много неща. Той избра да посрещне рождения си ден в Камчия, на Игрите.

Сред ръководителите на отборите беше също и Еда Ахмедова. До неотдавна Еда беше част от състезателите, но вече е сред младежите, които помагат на малките.

Много доброволци помагаха в организацията на Игрите за победители в Камчия. Сред тях е 17-годишният Анатолий Енчев, едно от момчетата, също преборили болестта.

Първите национални игри на победителите уважиха и трима големи спортисти-Таня Богомилова, Армен Назарян и Павел Лефтелов, които наградиха шампионите. 

Невероятни емоции и голямо зареждане донесоха състезанията на всички участници и присъстващи на състезанията. Заедно с организаторите, те вече гледат към следващите срещи.

Чуйте повече в прикачения файл.