/ Радка Минчева
В Русенско завършват 1400 ученици
Началникът на Регионалното управление по образование в Русе Росица Георгиева и председателят на Общинския съвет Иво Пазараджиев са призовали абитуриентите да изчакат с празненствата поне до 3 юни тази година.

При какви мерки ще се съберат абитуриентите? (ВИДЕО)

Те са разговаряли с тях на среща, на която са присъствали по един представител от дванайсети клас на всяко училище в общината,
съобщиха от Общинския съвет в Русе. Основен акцент в разговора бил обществената реакция срещу организираните от абитуриентите шествия въпреки правилата за сигурност предвид пандемията.

Молбата, насочена към завършващите, е да не празнуват и да не нарушават здравните мерки през традиционното за абитуриентските балове време - от 20 до 31 май, а да изчакат до приключване на държавните зрелостни изпити.

Хиляди абитуриенти поискаха да им бъде разрешено тържественото изпращане (ВИДЕО)

"Имаме идея къде да им направим празненството, но сега проверяваме всички детайли по нейното изпълнение. Когато матурите приключат, ще ги съберем и ще им споделим това.

Мисля, че имаше ефект от разговора ни, за което сърдечно благодаря на всички зрелостници", коментира Росица Георгиева. Тя съобщи, че в Русенско дванайсети клас завършват 1400 ученици.
БТА