/ Община Бяла
Директорът на СУ Йордан Йовков е категорична, че имаме отговорност към дедите ни
101355
Директорът на СУ Йордан Йовков е категорична, че имаме отговорност към дедите ни
Димитър Славов има амбиция да направи надиграването областно
  • Директорът на СУ Йордан Йовков е категорична, че имаме отговорност към дедите ни
  • Димитър Славов има амбиция да направи надиграването областно
За втора поредна година Община Бяла беше домакин на ставащото вече традиционно Ученическо беленско надиграване.

Наградите за победителите

Организатор на мащабното събитие, в което се включиха над 250 ученици от Община Бяла и селата Косово, Копривец, Долна Студена и Ценово, е училищното настоятелство на училище „Панайот Волов“-гр Бяла, с подкрепата на Община Бяла.

Състезанието се проведе на „Арена Бяла“ а децата бяха разделени в 4 категории:

От 1-ви до 4-ти клас
5-ти и 6-ти клас
7-ми и 8-ми
От 9-ти до 12-ти клас

Надпреварата започна с ревю на народни носии от всички етнографски области на страната, а кметът Димитър Славов бе толкова впечатлен, че обеща следващата година и той да се премени като участниците.

В Бяла организират второ ученическо надиграване

„Една чудесна инициатива, която ни съхранява като българи“ , заяви кметът пред събралото се множество, като пое ангажимента и в бъдеще Общината да продължи да подпомага  надиграването

Димитър Славов

„Това е уникален, свещен ритуал на единение, завещан ни от миналото, и днешното надиграване е нашият начин да покажем благодарността си за този дар и да се заявим като общност“ сподели пред хората директорът  на СУ „Панайот Волов“ Албена Кирова, която е една от основните организаторки ( В звуковите файлове може да чуете какво казаха кметът Славов и Албена Кирова)

Председател на журито Богдан Донев-художествен ръководител на Фолклорния танцов театър „Найден Киров“ Учениците от Бяла успяха да оберат почти всички награди. В категориите от 5-ти до 12-ти клас първите места бяха съответно за децата от 5-а, 7-б и 11-ти клас на училище „Панайот Волов“.

Учениците от Основното училище във Ценово пък успяха да се преборят за приза в категорията до 4-ти клас.За всички участници имаше награди, торти, сладки и почетни значки, като призьорите получиха и по една икона на Богородица, както и почетна грамота от кмета на Бяла