Второ ученическо надиграване в Бяла
Второ ученическо надиграване в Бяла
250 ученици и преподаватели от община Бяла и селата Ценово и Долна Студена ще се включат в „Беленско ученическо надиграване“. То ще се проведе в петък, от 10.00 часа, на спортната площадка „Арена Бяла”
 
Организатор на събитието за втора поредна година е Училищното настоятелство на СУ „Панайот Волов”,  с подкрепата на Община Бяла.
 
Състезанието ще протече на два етапа. В първата част учениците от 1 до 4 клас ще се надиграват на Дунавско хоро, 5 и 6 клас ще играят Дайчово и Еленино, а 7 и 8 клас ще спорят на Пайдушко и Ширто. Най-големите, от 9 до 12 клас ще се надиграват на Чичово и Малешевско хора
 
Състезателите ще привличат в надиграването изявени личности – като например Кмет, Заместник-кметове, Директори и Зам. директори  на училища, ръководители на различни институции: банки, застрахователни дружества, управители на частни фирми, лекари, инженери, икономисти и др., като това ще им носи допълнително бонус точки. 
 
Втори етап на надпреварата предвижда надиграване  по двойки на „Ръченица”
 
Оценяването ще се осъществи от жури. За председател на същото е номиниран Богдан Донев – художествен ръководител на Фолклорния танцов театър „Найден Киров“ гр.Русе.
 
Победителите ще получат грамоти и предметни награди от УН към СУ "П.Волов", а на „Майсторите на ръченицата” ще бъде връчен приз от кмета на Община Бяла.