Спортен клуб Калагия с нови успехи
Спортен клуб Калагия с нови успехи / снимка:Община Русе

Спортен клуб „Калагия“ и Клубът по ушу и тайчи към Общински младежки дом – Русе се завърнаха с няколко медала от Втория Европейски шампионат по традиционно ушу. Надпреварата се проведе от 8 до 14 април в Букурещ, Румъния. В нея се включиха 600 участника от 24 страни.

Искра Бонева от СК „Калагия“ завоюва сребърен медал в категорията тай чи оръжия, жени. Тя получи приза от Петру Гриндеану - президент на Румънската Ушу Федерация. Иван Иванов грабна бронза в категорията тай чи оръжия, младежи. Той беше награден от Раймонд Смит - президент на Европейската Ушу Федерация. На изключително високо ниво, макар и без медал, се представи и 10-годишният Калоян Трендафилов, за изпълнение на тай чи къса тояга.

В рамките на шампионата, 17 състезатели от „Калагия“ се явиха и издържаха успешно изпит за технически умения. Те получиха сертификати и значки за степените на техните умения.

Председателят на Сдружение „Калагия“ Мария Неделчева получи отличителните знаци на съдия по традиционни стилове към Европейската Ушу Федерация.

България ще бъде домакин на следващия Европейски шампионат по традиционно ушу през 2015г.