Ясно е новото попълнение на „Дунав 8806
Ясно е новото попълнение на „Дунав 8806 / netinfo

Вече е ясно новото попълнение на баскетболния отбор „Дунав 8806“. Името на състезателката, с която ръководството подписа договор, е Маринела Агаларева, която е обличала екипите на отбори от девет държави.

Опитната 35-годишна Агаларева е играла в Евролигата за отборите на „Динамо” (Киев) и УСК (Прага), ставала е шампионка на Украйна и Македония, състезавала се е и в първенствата на Унгария, Хърватска и Румъния. През 2003 година е избрана за най-добър играч в първенството на Македония, в което тя става шампион и носител на купата на страната с отбора на Охрид.

Родената във Велико Търново баскетболистка, е играла пет сезона за „Левски“, София, била е в тима на ЦСКА и е изключително обиграна състезателка. „Спрял съм се на нея, защото смятам, че много ще помогне на отбора с опита, който има и със силните хъс и желание за победа,“ споделя за Маринела Агаларева старши-треньорът на дунавки Георги Божков. „Маринела тепърва започва подготовката си, като до няколко седмици се надявам, че ще влезе в добра спортна форма,“ добави още Божков.