/ iStock/Getty Images
Поредна вандалска проява е регистрирана в центъра на Русе, съобщиха от Общината.

Младежи надраскаха сгради по централната улица в Русе

Случаят е отпреди два дни. Камерите на Центъра за видеонаблюдение към общината са засекли трима младежи. Обект на агресията им е кошче за боклук, намиращо се до фонтан.

Според видеозаписам нарушителите на реда се държат неадекватно. "На кадрите ясно се вижда как един от младежите налага кошчето с юмруци и прави неуспешен опит да го откачи с ритник. На помощ му се притича друг, който успява да свали кошчето от стойката с ритник и кроше. Възниква кратък спор кой да "довърши" вече падналото на земята кошче, след което първият "побойник" го хвърля във фонтана", обясняват от кметството.

Поредна вандалска проява в подлеза на Кръговото

От община Русе напомнят на всички, че камерите на Центъра за видеонаблюдение са с висока разделителна способност и позволяват лицево разпознаване. Кадрите са предадени към органите на реда и вече са предприети действия по установяването на самоличността и издирването на извършителите.

На виновните ще бъде потърсена отговорност за материалните щети. От местната управа информират, че от началото на годината вандали са причинили щети за повече от 100 000 лева.
БТА