Полицията се смее на себе си
Полицията се смее на себе си / netinfo

Международен конкурс за карикатура организира Областната дирекция на МВР в Русе. Мотото на конкурса е „Заедно за сигурност и спокойствие”. Идеята е да се предостави възможност на професионалисти и любители-карикатуристи от цял свят да покажат отношението си към служителите на реда с очите на карикатуриста. По закачлив начин да се изразят взаимоотношенията между полицаи и хора, попаднали в обикновени, интересни , странни, конфликтни или други ситуации, пътувайки по пътищата сцени в съда, корупционни сделки и разговори, обясни директорът комисар Светослав Първанов.

Крайният срок за подаване на творбите е 25 юни, в дирекцията на бул. „Ген Скобелев” 49. Всеки участник има право да представи не повече от 3 творби в размер А4 или А3. Карикатурите могат да бъдат цветни или черно-бели, също и дигитални творби с оригинален подпис на автора.

Творбите ще бъдат оценявани от авторитетно жури, сред което личат имената на Ивайло Цветков, председател на Международната федерация на аниматорите за България, както и зам.-председателят Румен Драгостинов и зам.-кметът Володя Кенарев.

За първите трима са предвидени парични награди, съответно 300, 200 и 100 евро. Ще бъдат връчени и 7 поощртителни награди и награда на публиката.

Карикатурите няма да се връщат обратно и ще останат в колекцията на МВР. Такса за участие не се заплаща.