Пиеса на Иглика Пеева спечели ІІ място в Национален конкурс
Пиеса на Иглика Пеева спечели ІІ място в Национален конкурс / netinfo

„Не слизай в Ада” от Иглика Пеева спечели ІІ място от Националния анонимен Конкурс „Драматургия за Деца” 2013. Форумът е съвместен проект на Клуб на Таланта „Орфей”, формация на българската фондация Международен Клуб на Таланта „АРТТОС” и International Talent Club, Canada, в съдействие с Драматичен Театър, гр. Търговище и Международния Фестивал на Спектакли за Деца „Вълшебната Завеса” 2013.

Журито в състав проф. Румен Рачев – режисьор, драматург и преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”; Димитър Чернев - театрален критик; Мариана Недялкова – детски психолог е излъчило най-добрите сред 57, участвали в състезанието, заглавия. Пиесата „Не слизай в  Ада” засяга темата за младежкото насилие и е написана като мюзикъл с девет песни.

Иглика Пеева дебютира през 1983г. с награда от  Националния анонимен конкурс за млада драматургия с пиесата „Превишена скорост”, следват отличия от националните конкурси на „Концепция за театър” – София, 1999г. с пиесата „Ключ за седмото небе”, Наградата от националния конкурс за комедия – Габрово` 2009г. с „Асансьор” и номинации от националните конкурси за драматургия „Иван Радоев” – Плевен и „Нова българска драма „Шумен”. Нейни пиеси са поставяни на сцените на театрите в Русе, София, Перник, Варна и Монтана. Иглика Пеева е автор на десет книги. Нейни поетични сборници са издавани на френски, унгарски и полски.