/ netinfo
Пианистът от Училището по изкуствата в Русе Николай Димитров е сред номинираните за годишните награди на фондация „Енчо Керязов“. Той ще си оспорва статуетката в категорията „Изкуство“ с двама възпитаници на Училището по изкуствата в Пловдив – пианиста Борис Биков и тромпетиста Георги Грозев.

Николай, който е 10 клас в НУИ-Русе, за втори път е сред номинираните за националните отличия на фондация „Енчо Керязов“, като преди две години бе отличен с наградата в категорията си.

Този път ученикът на клавирния педагог Даниела Кюркчиева е номиниран от журито заради постиженията си както индивидуално, така и в камерната музика. През изминалата 2017 г. той е спечелил над 25 награди от международни и национални конкурси: 3 Гран при, 1 номинация за Гран при, 8 първи, 2 втори и 13 специални награди.

За успехите си Николай бе удостоен и с наградата на община Русе „Русе 21 век“. Фондация „Енчо Керязов“ ще връчи за седми път награди на най-успешните талантливи деца на България в категориите „Изкуство“, „Образование“ и „Спорт“. В

ъв всяка категория има по три номинации, а имената на победителите ще станат известни по време на спектакъла "Нощ на звездите”, който ще се състои на 17 март в зала „Арена Армеец“ в София.