На закуска, обяд или вечеря, сладка или солена, за десерт или основно ястие, палачинката радва малки и големи по всички краища на света. Има различни начини за приготвяне и поднасяне, но резултатът винаги е гарантирано вкусен.
Още в кулинарната книга на Марк Гавий Апиций (I век) има рецепта за палачинка, която се сервирала с мед и черен пипер. Според историците сладко-лютивото изкушение римляните похапвали на празнични дни.
Шекспир пък споменава палачинките в две от своите комедии - "Добрият край оправя всичко" и "Както ви се харесва".
А във Франция вярват, че ако си намислиш желание, докато обръщаш палачинката на тигана, желанието ти ще се сбъдне.
Ето и една изпитана рецепта за 15 палачинки. Тайната на приготвянето им пред Дарик разкри 11-годишният Теодор.
Повече чуйте в прикачения файл: