Обявени са конкурсните процедури на кампанията „За чиста околна среда 2014”
Обявени са конкурсните процедури на кампанията „За чиста околна среда 2014” / DarikNews, архив

Общини, кметства, училища, детски градини и обединени детски комплекси имат възможност да се включат с проекти в Националната кампания „За чиста околна среда 2014 г.” на тема: „Обичам природата - и аз участвам”.

Кампанията е на Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

С до 10 000 лева ще бъдат финансирани проектите на общини и кметства, а до 5000 лв. ще бъдат отпуснати на училища и детски градини. Допустимите дейности в проектите за общините са залесяване с дървета, храсти и цветя на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих /пейки, беседки и т.н./, изграждане или ремонтиране на детски площадки, спортни съоръжения и др. Относно училищните проекти, е желателно дейностите да са обвързани пряко с учебния и / или възпитателен процес и предвиденият учебен материал, особено в раздел природа, човек и природа, опазване на околната среда, природни ресурси, биоразнообразие и други.

Крайният срок за внасяне на проектите в ПУДООС е 21 февруари 2014 година.

РИОСВ-Русе изпрати писма до кметовете на 22 общини и инспекторатите по образование в трите областни града, като се надява на активно участие от страна на бенефициентите.